Algemenemarkt.nl

Welke pallets jij het beste kunt kopen

Hier op de Algemene Markt blog ik graag over van alles en nog wat. Van cosmeticaproducten tot aan handige diensten voor het werk. Ik vind namelijk echt van alles interessant. Zo heb ik mij onderlaatst verdiept in de logistieke sector. Dit was namelijk een vakgebied waar ik vrij weinig over wist. Zo had ik geen idee dat er verschillende soorten pallets te koop zijn. Ik heb daar eigenlijk nooit bij stilgestaan, terwijl het wel een cruciaal onderdeel is van het logistieke transport. Daarom ga ik je vandaag haarfijn uitleggen welke pallets er zijn en welke jij het beste kunt kopen!

Hout en tegenwoordig ook kunststof

Pallets zijn vandaag de dag te bestellen in allerlei soorten en maten. Waarschijnlijk ben je (net als ik) wel bekend met de houten pallets. Deze pallets gemaakt van hout worden al jarenlang gebruikt in de logistieke sector. Het zal je daarom ook niet verbazen dat de houten pallets veruit het populairste zijn. Dat zegt echter niet dat dit altijd de beste keuze is. Misschien zijn kunststof pallets juist beter geschikt voor jouw werkzaamheden. In feite zijn de houten variant net zo sterk als de kunststof pallets. De kleine verschillen zijn de beslissende factoren welke pallets jij het beste kunt kopen.

Kunststof pallets versus houten pallets

Een groot verschil tussen de twee varianten, zit in de wijze waarop ze gemaakt worden. Kunststof pallets bestaan meestal uit één geheel. Er zijn met andere woorden geen losse onderdelen (zoals spijkers, nagels en dergelijke) aanwezig. Dit feit in combinatie met de rondere vormen van kunststof pallets garandeert dat deze variant geen storingen in het logistieke proces veroorzaakt. Als een soepel verloop van het logistieke proces erg belangrijk is voor jouw bedrijf, dan kunnen de pallets gemaakt van kunststof de ideale oplossing zijn.

Daar tegenover staat dat zijn kunststof pallets lastiger te repareren bij schade. Houten pallets kun je eenvoudig en binnen een bepaald budget fiksen. Dat geldt niet voor de kunststof variant. Wanneer de kunststof pallets stuk zijn, moet een gespecialiseerd bedrijf langskomen om het te repareren. Deze pallets moeten namelijk gelast worden. Houten pallets worden doorgaans meer gebruikt in de logistieke sector, omdat ze relatief goedkoper zijn en makkelijk te fiksen.

Verdeelde mening

Tijdens mijn informatieve zoektocht ben ik er echter wel achter gekomen dat de meningen over kunststof pallets verdeeld zijn binnen de logistieke sector. Voor bepaalde goederen is het namelijk een uitkomst. Denk hierbij aan spullen waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat. De pallets gemaakt van kunststof maak je namelijk zeer eenvoudig schoon. Dat geldt niet voor de houten variant. Daarentegen valt er ook weer wat voor houten pallets te zeggen. Zoals je al ziet, valt er voor beide varianten wat te zeggen. Welke pallet uiteindelijk het beste is voor jou, zul je daarom toch echt zelf moeten bepalen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén