Algemenemarkt.nl

Waar denk jij aan bij een luxe vakantie?

Je denkt dan, net als ik, vast niet aan kamperen. Als er iets niet luxe is, dan is het wel een beetje aanmodderen in een tentje. Je eten bereiden op een gaspitje en naar het gedeelde toiletgebouw met een rol toiletpapier onder je arm. Nee, dat is niet waar je aan denkt bij een luxe vakantie. Toch kan kamperen ook best luxe zijn. Zeker wanneer je kiest voor een glamping tent. Alle voorzieningen zijn dan aanwezig en je slaapt niet op het natte gras. Ja, dat is meer mijn idee van een luxe vakantie. Vaak kun je er zelfs je boodschappen laten bezorgen, zo kun jij vooral genieten, zonder al te veel verplichtingen.

Wat is glamping eigenlijk

Het woord is een samenvoeging van “Glamoureus” en “Camping”. En zo dekt het woord precies de lading. Want glamping is hartstikke glamoureus kamperen. Je tent hoef je niet zelf op te zetten. De bedden zijn ├ęchte bedden (die ’s nachts niet leeglopen) en je hebt een eigen toilet- en douchevoorziening. Bijna zoals in een huisje, maar dan met de charme van het kamperen. Als het regent hoor je de regen tikken op het tentdoek. Maar wordt het te koud, dan zet je gewoon de kachel aan. Het beste uit twee werelden dus!

Een echt luxe vakantie breng je niet door op een camping, toch?

Het is maar net wat jouw idee van luxe is. Ga je er lekker op uit met je gezin met jonge kinderen, dan blijft kamperen toch veruit favoriet. De kinderen vermaken zich altijd op een camping en jij dus ook. Zeker wanneer je kiest voor een luxer onderkomen dan een koepeltentje. Je hebt zelfs een koelkast wanneer je aan glamping doet! Vanuit deze luxe tent kun je allerlei dingen gaan ondernemen. Een flinke bos- of strandwandeling, maar ook een dagje naar een pretpark of dierentuin blijft altijd leuk. Zeker met kinderen!

En toch… zou ik wel eens een echte cruise willen maken

Want dat lijkt me dus ├ęcht het toppunt van luxe. Voor alles wordt gezorgd, je hoeft zelf helemaal niets te regelen, alleen maar te genieten van het steeds wisselende uitzicht. En natuurlijk van de landen en steden die je aandoet op zo’n cruise. Maar dat blijft nog even dromen. Dit jaar ga ik voor luxe kamperen, gewoon in Nederland. Want hier is natuurlijk ook nog veel te zien en te ontdekken. En dan ’s avonds terug naar mijn eigen glamoureuze tent!
Glamping tent

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén