Algemenemarkt.nl

Tips voor beveiliging van je huis

Het is voor iedereen wel een nachtmerrie: inbrekers. Dat moet je natuurlijk allemaal niet hebben. We kunnen het ons misschien niet meer voorstellen, maar vroeger zaten de huizen alleen dicht met een simpel slot. Nu lijkt het wel alsof er elk jaar nieuwe technologische snufjes komen waar je je huis nog beter door kan beveiligen. Dit is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Wellicht hebben jullie wat aan deze tips om jouw huis zo optimaal mogelijk te beveiligen.

Alarm

Het klinkt misschien heel erg voor de hand liggend, maar een goed alarm is de basis. Tegenwoordig zie je in de bouwmarkten en op internet steeds betere en kostbare alarmsystemen. Toch wordt er nog vaak getwijfeld aan de meerwaarde van een alarmsysteem. Dit is dan ook de reden dat veel mensen niet een alarmsysteem aanschaffen. De meerwaarde hiervan is eigenlijk dat zo’n systeem gelijk een doormelding geeft aan de meldkamer, maar dit is beperkt. Je moet er daarom ook rekening mee houden dat het dan nog makkelijk 10 minuten kan duren totdat er iemand bij je woning is. Wat uiteindelijk het belangrijkste is, is dat de inbrekers niet binnen komen. Met dit soort alarmsystemen is dit meestal al te laat. Het is dus belangrijk dat je dat in de gaten houdt bij het aanschaffen van zo’n alarmsysteem.

Mistbeveiliging

Mistgeneratoren zijn in staat om een inbreker of overvaller door een uitstoot van mist het zicht volledig te ontnemen. Het klinkt natuurlijk al ontzettend effectief, en dat is het ook zeker. Een mistgenerator kan zowel objecten als personen beveiligen, dus dat is volledig aan jou hoe je hem inzet. Een mistgenerator is een effectief beveiliggingssysteem dat bescherming biedt bij ramkraken, inbraken en overvallen.

Tips

Er zijn een aantal algemene tips waar je rekening mee moet houden. Ook dit klinkt erg voor de hand liggend, maar laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Inbrekers denken tactisch na voordat ze een move maken en dat heeft negen van de tien keer te maken met observeren. Bekijk daarnaast ook de situatie om je huis. Voorkom dat inbrekers via aanbouw, schuttingen of losse onderdelen in je tuin je huis kunnen bereiken. Ook het achterlaten van je huis als je bijvoorbeeld op vakantie bent of voor een lange tijd niet in je huis bent, is belangrijk. Veel mensen vergeten dit, terwijl het belangrijk is dat je een bewoonde indruk achterlaat. Denk aan lampen met timers, niet alle gordijnen dicht, etc.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén