Algemenemarkt.nl

Professioneel printen met zwarte cartridges

In dit artikel leren we jou hoe je professioneel kunt afdrukken. We beginnen met afdrukken in zwart-wit omdat het eenvoudiger is. Kleur voegt een complicatie toe die we voor nu beter gewoon even achterwege kunnen laten. Bovendien is alles wat we rond zwart-witafdrukken doen relevant en noodzakelijk voor afdrukken in kleur.

Het corrigeren van een zwart-witafbeelding gaat over het goed krijgen van de toon, en heel vaak wanneer je de toon op de kleurenafbeelding corrigeert, krijg je de juiste kleur. Dus het leren van tonale aanpassingen is eigenlijk essentieel voor kleurcorrectie.

Velen van jullie zijn mogelijk op dit artikel gekomen met een eenvoudige vraag: hoe zorg ik ervoor dat mijn afdrukken overeenkomen met de kleuren op mijn monitor? Maak je geen zorgen, we gaan die exacte vraag behandelen. Maar de vaardigheden die je nodig hebt om dat probleem op te lossen, ontwikkel je gemakkelijker als je eerst met zwart-witafbeeldingen werkt.

De juiste printer

Dat gezegd hebbende, is er een grote aandachtspunt over zwart-witafdrukken waar je op moet letten. Het is mogelijk dat je een printer hebt die fantastisch kleurendruk levert, maar die niet zo goed is in zwart en wit. Het lastige van zwart-wit afdrukken is neutraliteit.

Het is voor veel printers moeilijk om een ​​echt neutraal grijs te maken; in plaats daarvan krijg je een grijstint die misschien een beetje warm is of misschien een beetje koel. Dat wil zeggen, jouw zwart-wit heeft misschien de kleinste magenta-tint, of misschien groen. Het goede nieuws is dat je dit misschien niet opmerkt, tenzij je die afdruk instelt naast een echt neutrale kopie.

Wees ervan bewust dat als je een kleurzweem in uw afdruk ziet dat dat niet hoeft te betekenen dat je iets verkeerd doet of dat jouw afbeelding een aanpassing nodig heeft; het betekent alleen dat jouw printer zwak is als het gaat om afdrukken in zwart-wit.

Als je merkt dat je geniet van zwart-witafdrukken, maar dat jouw printer z’n beste tijd wel heeft gehad, is het misschien gewoon tijd voor een upgrade. We zijn over het algemeen echt dol op HP-printers en hun printkwaliteit. Het is echter ook belangrijk om je verder te verdiepen in wat een zwart-witafdruk goed maakt.

De juiste cartridges

Naast de juiste printer moet je natuurlijk ook de juiste kwalitatieve cartridges in huis halen. Voor de meeste mensen die een goede HP printer thuis hebben staan, is de zwarte inktcartridge voor de HP 301XL de juiste keuze.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén