Algemenemarkt.nl

Hoe je én een passend én een scherp zakelijk energiecontract vindt

Doordat we in Nederland vrij zijn in onze keuze voor een zakelijke energieleverancier zijn er inmiddels veel partijen actief op de markt. Dit is een goede ontwikkeling, want door de marktwerking bieden energieleveranciers scherpe energietarieven aan. Tegelijkertijd maakt het uitgebreide aanbod het lastig om snel een geschikt aanbod te vinden. Hoe vind je toch eenvoudig een passend en scherp energiecontract voor je bedrijf?

Gebruik een online energievergelijker

De eerste stap naar een passend energiecontract voor je bedrijf is een zakelijke energievergelijker gebruiken. Een uitkomst voor een markt waarin veel energieleveranciers actief zijn. De energietarieven verschillen per aanbod en met een online vergelijker maak je deze in een mum van tijd inzichtelijk. Bovendien komt het beste aanbod voor jouw bedrijfssituatie bovenaan in de vergelijker te staan.

Er zijn uiteraard meerdere manieren om een energiecontract af te sluiten. Waarschijnlijk krijg je regelmatig telefoontjes van zakelijke energieleveranciers met een aanbod. Als je geïnteresseerd bent, vraag dan om de offerte per e-mail toe te sturen. Het telefonische aanbod kun je dan nog eens goed bekijken en vergelijken met het aanbod dat op een zakelijke energievergelijker staat. Zo weet je zeker dat je het scherpste aanbod uit de markt hebt.

Regelmatig overstappen of verlengen

Wat je absoluut niet moet doen is geen actie ondernemen op het moment dat je zakelijk energiecontract afloopt. Het nadeel hiervan is namelijk dat je niet meer de eventuele actietarieven betaalt die je eerst betaalde. In tegendeel. Je gaat over op variabele tarieven en dit zijn erg dure tarieven. Je betaalt daardoor onnodig teveel. Je voorkomt dit door enkele maanden voor het einde van je energiecontract alvast een nieuw aanbod aan te vragen. Je kunt overstappen naar een andere energieleverancier of verlengen bij je huidige. Ons advies is wederom: met online zakelijk energie vergelijken vind je voor beide opties meestal een scherp aanbod. Op een online energievergelijker staan namelijk ook aantrekkelijke verlengingsaanbiedingen. Ben je tevreden over je huidige energieleverancier dan is een online vergelijker een goed hulpmiddel om loyaal te blijven én een mooie aanbieding te vinden.

Is je zakelijk energiecontract voor onbepaalde tijd of is de einddatum al verstreken? Dan kun je direct een nieuw scherp energie-aanbod aanvragen. Je hebt alleen een opzegtermijn van een maand. Je nieuwe energieleverancier houdt hier netjes rekening mee.

Controleer de vaste energiekosten

Naast de energietarieven per kWh stroom en m3 gas betaal je ook vaste leveringskosten aan je energieleverancier. Voorheen werd dit het vastrecht genoemd. Controleer bij het energie-aanbod altijd hoe hoog deze vaste leveringskosten zijn. Soms heeft een energie-aanbod scherpe tarieven voor je zakelijk gas en stroom maar betaal je hoge vaste leveringskosten. Andersom is ook mogelijk. Welk van die aanbiedingen voor je bedrijf het voordeligst is, is afhankelijk van het energieverbruik. Overigens houdt een online energievergelijker rekening met al deze kosten. Je kunt daarom goed vergelijken op basis van de jaarkosten voor je zakelijk energieverbruik.

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén