Algemenemarkt.nl

Het eeuwige mode-dilemma van iedereen

Je hebt al een warme Carhartt trui aan maar alsnog heb je het koud. Je denkt als grapje ‘nou, dat broeikaseffect daar merk ik niets van’, en je draait de thermostaat nog wat omhoog. Je zoekt wat rond in je kast naar nog iets warmers om aan te trekken, maar het is zo’n grote zooi dat je gewoon niets kunt vinden. Je hebt veel te veel kleren, en je hebt geen idee wat wat is.

Een grote kledingverzameling

Misschien ken je het wel, je loopt over straat en kunt het gewoon niet laten om even in de etalage van een kledingwinkel te gluren. Je weet dat je al zat kleding hebt en dat je het ook eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Maar het is gewoon zo leuk. En als je het geld ervoor kunt missen, wat is er dan mis mee? Nou, je kunt het nergens meer kwijt. Je hele kast zit al volgepropt met de kleding die je over de jaren bij elkaar hebt verzameld en je weet niet meer waar je het allemaal moet dumpen. Misschien toch maar de voorraadkast omtoveren tot walk-in closet? Maar waar laat je dan je boodschappen? Het is een heus dilemma.
Carhartt

’Gooi gewoon wat weg’

Ja hallo! Dat heb je vast al wel honderden keren gehoord van vrienden en familie; ‘Gooi gewoon wat weg’. Makkelijker gezegd dan gedaan. Jij bent zeer gehecht aan je kleding en het is niet alsof het niet meer past, of dat je het niet meer leuk vindt. Het past gewoon niet meer in de kast, dat is alles. je draagt toch iedere dag wat anders en dat truitje wat helemaal achter in de kast opgepropt is zal je heus nog wel een keertje dragen, toch?

Toch maar organiseren dan

Oké, ik snap het heel goed. Je wilt niets weggooien, maar je kunt het gewoon niet meer kwijt. Dan zit er nog maar een ding op, organiseren. Kies een dag waarop je helemaal niets anders hoeft te doen en haal die hele kast eens leeg. Sorteer alles op seizoen en op kleur. Alle zomerkleding bij elkaar, winterkleding en alle kleuren van dat seizoen bij elkaar, huppakee. Het schiet al een eind op zo. Datgene van het huidige seizoen hang je vooraan of leg je bovenop, in ieder geval hoe je er het makkelijkst bij kan, en de rest berg je weer op. Ja, misschien wordt het alsnog wel een klein beetje proppen, maar er kan op deze manier sowieso meer in.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén