Algemenemarkt.nl

clientgegevens en de zorg

Sinds een aantal jaar ben ik eigen ondernemer in de zorg geworden. Het was aan het begin lastig maar samen met de compagnons hebben wij er een mooi project van kunnen maken.
Aan het begin dat wij dit zorg bedrijf aan het opstarten waren, waren er nog geen regels wat betreft privacy en andere harde regels waar wij ons aan moesten houden. Het project waarbij wij een grote villa hadden gehuurd en daar verschillende appartementen voor ouderen in hebben gemaakt was is een groot succes en de media heeft er een heel verhaal over gemaakt omdat wij de eerste waren in Haarlem met dit idee.

 

Client gegevens

Een half jaar na de opening waren alle appartementen verhuurd. De club personeelsleden was inmiddels compleet en wij merkte dat we een sterk team hadden opgebouwd waar veel kennis aanwezig is.
Veel personeelsleden werken al jaren in de zorg waardoor zij ons ook konden helpen met het opstarten van een client dossier. Het is met dossiers altijd al gevoelig geweest en je moet er dus voor zorgen dat iedereen er vertrouwen in heeft dat niemand erbij zou kunnen. Lastig, je hebt er wel programma’s voor maar praktisch gezien verstuur je dan gegevens via internet waar iemand zo tussen kan zitten.
In overleg met alle compagnons hadden wij besloten om alle gegevens te verzamelen door middel van mapjes op een externe harde schijf. Dit is een externe harde schijf met een beveiliging die alleen 2 personen weten.
De medewerkers sloegen alle informatie op, op de laptop, en wij kwamen dagelijks de informatie overzetten op de externe harde schijf.

 

Aanpassingen kwamen dagelijks voor

In de ouderenzorg is er nou eenmaal heel veel verandering wat betreft de ouderen zelf. Wanneer iemand een terminaal verklaring had waren wij verplicht iedere dag te rapporteren hoe het met die persoon gaat. Een terminimaal verklaring is maar voor 3 maanden en mocht die persoon na 3 maanden nog leven moeten wij kunnen aantonen dat de arts een nieuwe uit moet schrijven. Ja het is een beetje omslachtig maar zo werkt het wel helaas in de zorg.

Overleg met de overheid

Wij moeten ons maandelijks verantwoorden aan een mevrouw van de overheid hoe wij met de gegevens omgaan. Uiteraard hadden wij van tevoren na gevraagd of ons systeem met de externe harde schijf geaccepteerd zou worden.
Mevrouw vind ons systeem goed bedacht en promoot het zelf nu bij andere kleine zorg instellingen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén