Algemenemarkt.nl

E-commerce marketing: De drie meestgestelde vragen

Tien jaar geleden wisten we nog niet eens wat e-commerce marketing was, en nu spuit iedereen het de wereld in alsof het onmisbaar is. Hoe komt dat? Er zijn veel vragen die beantwoord kunnen worden over e-commerce marketing. In deze blog beantwoorden we er drie.

Hoe heeft e-commerce marketing de wereld veranderd?

In de tijd van opa en oma drukten de krantenjongens iedere ochtend het dagelijkse nieuws door de brievenbus. De gedrukte letters op het dunne papier zorgden voor aanspraak in de wandelgangen of op straat. In de tijd van papa en mama was dat nog steeds zo, maar er kwam langzaam verandering in de mediawereld. Nieuws werd gebracht via de tv of de radio, en richting de jaren ’90 – ’00 werd het internet geïntroduceerd.

Dat heeft de mediawereld op z’n kop gezet. Het had drastische gevolgen waar opa en oma niet meer bij mee konden komen. E-commerce marketing werd 10 tot 15 jaar later erg hot, en wij weten als hedendaagse nieuwslezers niet wat we zonder NU.nl of de NOS-app aan moeten. E-commerce marketing gebeurt veel, al dan niet alleen maar, en het heeft ons leven drastisch veranderd.

Kan e-commerce marketing een kleine onderneming helpen?

Zeker. Sterker nog: als je als kleine onderneming niet mee concurreert met e-commerce marketing, word je niet eens gezien. Het is een MUST om aan e-commerce te doen. Ben je er niet goed in of weet je niet waar je moet beginnen? Het helpt om een expert in te schakelen, des noods om een spoedcursus online marketing te krijgen. Je betaalt er wat voor, maar dan heb je ook wat. Je hebt er voor altijd plezier van.

Hoe kan ik e-commerce marketing inzetten voor een fysieke winkel?

Ondernemers die al jaren in het vak zitten en ‘slechts’ een fysieke winkel hebben denken misschien: zaken doen online? Dat is helemaal niet aan mij besteed. Wrong. Ook als horeca-ondernemer, plantenverkoper of kledingwinkel MOET je meedoen in de wereld van e-commerce marketing. Zet een website op, schrijf super veel over wie je bent, wat je doet en wat je verkoopt, en mensen weten je makkelijker te vinden.

Bonusvraag: verdwijnen fysieke winkels? Dat is natuurlijk iets dat je vaak hoort. Online neemt fysiek over. Het is sneller, makkelijker en soms zelfs goedkoper. Het is niet te zeggen of de winkels uit winkelstraten verdwijnen. Maar niet als je het mij vraagt. De ervaring van door een winkel lopen en moeten schuilen voor de regen, ondertussen een ijsje etend… verliest het echt niet van de voordelen van online shoppen. 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén