Algemenemarkt.nl

Stucwerk binnen laten doen voor een goede prijs

Zijn jouw muren ook toe aan een nieuw likje verf? Grote kans dat je dan ook eerst moet stuken. Zorg dat je stucwerk binnen laten doen voor een goede prijs. We geven je een aantal tips over hoe wat je kan verwachten qua prijs als je je stucwerk binnen laten doen door een professional. Lees snel verder zodat jij ook je stucwerk binnen kan laten doen voor een goede prijs!

Stucwerk binnen laten doen

Je kunt natuurlijk ook al je stucwerk zelf doen, maar als je weinig ervaring hebt raden wij je aan je stucwerk binnen laten doen door een professional. Je betaalt misschien iets meer, maar uiteindelijk scheelt het je werk, stress en geeft het een beter resultaat. Wat zijn de gemiddelde kosten voor stucwerk binnen laten doen?  De prijs die je betaald voor een stucwerk aan de binnenkant van het huis hangt af enkele factoren. Kan de stukadoor direct beginnen met stucen of moet er eerst voorbereidend werk verricht worden. Stukadoors werken vaak met een prijs per vierkante meter om te bepalen hoeveel het project gaat kosten. Deze prijs per vierkante meter is per stukadoor verschillend. Er zit een verschil in de prijs per vierkante meter van muren of plafonds. Plafonds stucen is lastigere opdracht, omdat de stukadoor boven zijn macht moet stucen. De prijs per vierkante meter hoger ligt daarom hoger bij het stucen van het plafond. Het type stucwerk dat verricht moet worden is van invloed op de prijs. Kijk op werkspot.nl voor actuele prijzen.

tips

Je kunt kosten van stucwerk binnen laten doen besparen wegens een gunstig Btw-tarief van 6%. Het tarief geldt op de materiaalkosten en het arbeidsloon van de stukadoor. Het huis waarin gestuct moet worden moet wel ouder zijn dan 2 jaar. Bestaat jouw huis dus nu 23 maanden wacht dan nog even met stucen, want dat kan je enkele honderden euro’s schelen! Als je kiest voor een zzp stukadoor in plaats van een stukadoorsbedrijf ligt het uurtarief vaak lager, omdat de stukadoor geen winstafdracht heeft aan het bouwbedrijf.

Je kunt ook kosten besparen door alvast voorwerk te doen zoals het verwijderen van oud behang zodat je stukadoor minder werk hoeft te doen.

Zoeken naar een stukadoor

Je kunt goede vakmensen tegenwoordig het beste online vinden op een website zoals werkspot.nl. Hier vindt je alle stukadoors die ervaren en gecertificeerd zijn onder 1 dak. Zoek 1 die jou aanspreekt en vraag een offerte aan. Zo kan jij ook je stucwerk binnen laten doen en binnenkort genieten van prachtig nieuw geverfde muren.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén