Algemenemarkt.nl

Door foto’s beleef ik de dag keer op keer opnieuw

Met trots kan ik eindelijk vertellen dat wij na 15 jaar samen eindelijk getrouwd zijn. We zijn nu 2 maanden geleden getrouwd.
Het was een schitterende dag met mooi weer, gezellige gasten en een hele mooi locatie. Alles was perfect. De fotograaf was een leuke mevrouw die wij al 2 keer eerder hadden gezien voor onze grote dag vanwege de test foto’s en vanwege de locatie bezoeken.
De test foto’s waren al prachtig maar de echte trouwfoto’s zijn er om door een ringetje te halen.

 

Dagje foto’s kijken

Zoals waarschijnlijk ieder getrouwd stel doet werd het een hele middag foto’s kijken. Sommige vonden we dan wel iets minder omdat we er gek op stonden of dat ik net mijn hand voor iets heb of dat ik een gekke bek trek voor de grap maar die foto’s hebben ook wel iets speciaals.
Het mooiste was dat wij door middel van een externe harde schijf alle foto’s konden ontvangen van de fotograaf. Die konden we makkelijk aan onze laptops koppelen. We konden er ook voor kiezen om alle fotobestanden te laten branden op cd’s maar besloten het voor nu maar even te houden op de externe harde schijf. De foto’s op cd’s-branden konden we zelf later ook nog wel een keertje doen.

 

Test foto’s

De test foto’s kregen wij ten eerste instantie via de email verzonden. Dit was zo ongeveer 2 weken voor ons huwelijksfeest. Na het uitzoeken van de mooiste trouwfoto’s voor ons fotoalbum wilde ik achter mijn laptop de foto’s van de testshoot zoals de fotograaf dat zo mooi benoemd uitzoeken. Wie weet zat daar nog een hele leuke foto voor in de woonkamer tussen of voor op het bureau ofzo.
Open ik mijn bestanden, kopje downloads, helemaal leeg. Openen ik het kopje afbeeldingen, ook helemaal leeg.
Ik mag niet schelden maar ik raakte lichtelijk in paniek.  De foto bestanden waren namelijk via email gestuurd maar via een website waar je bestanden niet lang op staan.
Ik belde de fotograaf op en legde het verhaal uit. Zij raakte ook nog even in paniek want ze wist niet of zij de foto’s nog op haar computer had staan aangezien ze die net had opgeschoond. Ze zou mij later op de dag even terugbellen.

 

Het verlossende telefoontje

De fotograaf belde mij na 2 uurtjes terug en vertelde mij dat zij gelukkig nog de foto’s op haar computer had staan. Ze stelde voor om met dezelfde harde schijf even langs te komen om die foto’s vervolgens daarop te zetten zodat ze in ieder geval veilig zouden zijn.
Wat een opluchting! Nu hebben we alle foto’s op 1 externe harde schijf staan.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén