Algemenemarkt.nl

Hoe overleef ik de winter?

De winter… Het koude seizoen staat bekend om de donkere dage, de lage temperaturen en het constant koud hebben. Voor een aantal uitzonderingen is de winter een favoriet, maar het merendeel vindt het vreselijk. De stap om uit je bed te gaan of überhaupt je huis te verlaten is zoveel groter. Het maakt het opstaan en het opstarten van je dag zoveel moeilijker, waardoor je dag ook zwaarder kan aanvoelen. Daarbuiten kan het koude weer ook een grote impact op je gezondheid hebben. Dat je constant verkouden bent is nog niet eens het grootste nadeel. Je lichaam is een stuk vatbaarder en je moet jezelf dus wel af en toe even verwennen. De stress en de nare gevoelens komen sneller naar boven, dus zorg voor jezelf. Hier een aantal tips hoe jij deze winter doorkomt!

Lief voor jezelf

Regel nummer 1, zorg goed voor jezelf. Mensen ervaren de meeste stress in de winter, en stress is nooit leuk. Iedereen kent zijn eigen grenzen, en hou je hier dus ook aan. Het is logisch dat je in de zomer sneller tijd vrij maakt om iets leuks te doen. Avondjes lekker in bad liggen met een glas wijn is ook geen straf, toch?

Tijd vrij maken

Zoals er al eerder benoemd werd is de stap om je huis te verlaten groter, maar laat de kou je niet in de weg zitten. Je bent sterker dan dat! De kleine uitstapjes op een doordeweekse avond om een theetje met je vrienden te drinken zijn waardevol. Laat dat niet zitten omdat je liever in je bed ligt. Of denk aan de weekenden, een leuk feestje. Het is begrijpelijk dat je liever niet op de fiets stapt met de kou, maar je ouders even lief aankijken of een vriend/vriendin is ook een mogelijkheid. Dit kan natuurlijk niet elk weekend, maar gelukkig bestaan er ook taxi’s, bussen en meer openbaar vervoer mogelijkheden. De kou hoort geen excuus te zijn om geen leuke dingen meer te doen!

Hot tub

Het aanschaffen ervan doet even pijn in je hart, maar het blijkt heerlijk te zijn. Juist in de winter is een hot tub ontzettend relaxing. Als je nou echt goed wil ontspannen, schaf een hot tub aan! Oke, dat is lekker makkelijk gezegd natuurlijk, maar even sparen is wel nodig denk ik. De weg van je warme woonkamer naar de hot tub die buiten in de koud staat is even hard, maar het zeker waard. Genieten van een hot tub doe je in de winter optimaal.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén