Algemenemarkt.nl

Beleggen: waar moet je op letten?

Beleggingen worden vaak als gelijkwaardig alternatief gezien voor sparen, maar met een beter rendement. Er is echter een cruciaal verschil dat niet over het hoofd gezien mag worden. Rendement bij beleggingen is niet gegarandeerd, je kunt zelfs geld verliezen. Als je dit risico accepteert, kun je inderdaad een hoger rendement behalen dan via de beste spaarrekening. Wij helpen je op weg.

beleggen in cryptos

Cryptocurrency

Het beleggen in cryptocurrency is een trend waar we niet meer omheen kunnen. Koersen van cryptocurrencies zijn minder stabiel, daarom is het mogelijk om sneller een hoog rendement te bereiken dan bijvoorbeeld op aandelen. Beleggingen in cryptocurrency zijn echter ook risicovoller. Daarom is het van belang om alleen weloverwogen investeringen te doen. Beleg nooit zonder jezelf goed ingelezen te hebben en beleg alleen met geld dat je kunt missen. Ook voor beleggingen in cryptocurrency is het mogelijk om beleggingsadvies te ontvangen. Dit advies is echter wel gratis mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van CryptoUniversity.nl. Op deze website zijn al meer dan 70 interessante cryptomunten beoordeeld, zodat jij niet bok zult schieten.

Aandelen

De eerste vraag die jij jezelf zult moeten stellen is of je beleggingskeuzes zelf gaat maken of dat je jezelf laat adviseren. Beleggingsadvies brengt uiteraard kosten over je belegd vermogen met zich mee, maar het is een verstandige keuze als je niet volledig thuis bent in de aandelenwereld. Naast het traditionele persoonlijke advies van een beleggingsadviseur en de mogelijkheid tot vermogensbeheer, is het tegenwoordig populair om je online te laten adviseren via een app of website. De tarieven voor de diverse vormen van advies variëren: vermogensbeheer is bijvoorbeeld duurder dan online advies.

Voor beleggen geldt altijd een vuistregel: spreid je risico. Verspreid je vermogen over verschillende categorieën, zoals aandelen, obligaties en vastgoed, en binnen die categorieën weer over diverse fondsen. Daarnaast wordt een goede spreiding van risico bereikt door niet in één keer al je kruit te verschieten. Beter kan je bijvoorbeeld elke maand een kleiner bedrag beleggen. Op die manier koop je meer als de koersen laag staan, en minder als de koersen hoog staan. Zo dek je jezelf in tegen forse koersschommelingen.

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén