Algemenemarkt.nl

Welke keuzes zijn er bij horecavloeren?

Bij horeca is de inrichting en het concept één van de belangrijkste dingen. In de inrichting is de vloer weer het belangrijkste element in de sfeer die de inrichting uiteindelijk uitstraalt. De juiste horecavloeren selecteren is dus weer één van de belangrijkste aspecten in je horeca inrichting. Bij het selecteren van horecavloeren komen weer hele andere zaken kijken dan het selecteren van een vloer in een woning. Alhoewel huiskamervloeren ook weleens precies hetzelfde zijn als horecavloeren zijn er toch wat andere zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. In een horecazaak komen nu eenmaal veel mensen en zullen er ongetwijfeld weleens wat etensresten en eetgerij de vloer niet zachtzinnig raken. De slijtvastheid moet dus vele malen beter zijn. Hoogste tijd om wat meer aandacht te besteden aan deze vloer in dit blog.

Welke soorten horecavloeren zijn er?

Net zoals de huiskamervloer zijn er bij horecavloeren ook vele mogelijkheden. Ook bij horecavloeren is de houten vloer een veel gemaakte keuze. Zeker de massief houten vloer kan lang meegaan en met de juiste behandeling is deze heel slijtvast. De behandelmethode is dus heel belangrijk. Bij houten vloeren zijn er namelijk ook behandelmethodes waarbij binnen een huiskamer al om de ongeveer 5 jaar onderhoud nodig is. Dit is een horecagelegenheid niet handig. Onderhoud aan je vloer betekent namelijk ook dat je zaak dicht moet. Er zijn ook behandelmethodes waarbij minder vaak onderhoud nodig is en dus een logischere keuze is bij horecavloeren. De houten vloer zijn in de donkere vormen straalt veel warmte en gezelligheid uit. Dit is ook één van de belangrijkste redenen dat de keuze op deze vloer valt bij horecagelegenheden. Als je het even iets spannender wil maken kan bijvoorbeeld de keuze ook nog vallen op de visgraat vloer. Hierbij worden de planken van gelijke lengte haaks tegen elkaar gelegd waardoor er een visgraat patroon ontstaat.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij horecavloeren

Zeker bij de houten vloer komt er een milieu aspect kijken. De ontbossing van deze wereld is namelijk een groot probleem. Er verdwijnen per jaar miljarden bomen meer dan dat er bij komen. Bij hout hebben bedrijven dus zeker een verantwoordelijkheid om dit milieubewust te doen. Bij hout kun je dat zien aan het FSC keurmerk. Dit betekent dat het hout milieubewust verkregen is en dat er voldoende bomen voor zijn teruggeplant. Er is dan bij deze horecavloeren sprake van duurzaam verkregen hout. Het FSC keurmerk is een internationaal erkend keurmerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén