Algemenemarkt.nl

Dakkapel voor sfeer in je huis

Een dakkapel creëert ruimte

Heb je ook een zolderkamer die je niet echt gebruikt als ruimte, ondanks dat hij eigenlijk best groot is? Dat komt door het schuine dak. Dat schuine dak zorgt ervoor dat je niet kan staan aan de zijkanten van de ruimte, waardoor het eigenlijk dode ruimte is. Misschien leg je er wat spulletjes maar het is niet ideaal. Daar hebben wij de oplossing voor bedacht, namelijk een dakkapel. Door het plaatsen van een dakkapel creëer je ontzettend veel ruimte waar je anders niet had kunnen staan. Het schuine dak wordt een recht dak, en je benut veel beter de vierkante meters die je huis beslaat. Maak van die lelijke volgepropte zolderkamer ook een stijlvolle ruimte, of maak er ineens een kinderkamer van. Je kunt je dakkapel laten beleggen met de mooiste nieuwe kunststof kozijnen voor een stevige en langdurige ervaring.

Combineer met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen gaan heel lang mee en je hoeft ze ook niet te verven. Tegenwoordig zien ze er niet meer plastic uit: alleen een echte expert zou van dichtbij het verschil kunnen zien tussen kunststof kozijnen en houten kozijnen. Zowel een dakkapel als kunststof kozijnen isoleren warmte en geluid, waardoor je extra comfortabel in je huisje zit.

De voordelen van een dakkapel

Het mooie aan een dakkapel is dat je nooit meer je hoofd hoeft te stoten in die hoogste ruimte van je huis. De ruimte was oorspronkelijk eigenlijk onbruikbaar. Daar konden alleen maar wat spulletjes liggen hier en daar in de hoek. Echter nu kan de ruimte gebruikt worden voor allerlei doeleinden. Je kunt een mooie speelhoek inrichten voor je kinderen, of er zelf een stoel neerzetten met een leesboek op een bijzettafeltje. Want naast het feit dat je extra ruimte creëert in je huis, is er nu ook meer licht. Dus, wil je een privé kantoortje in de rustigste ruimte van het huis, dan is een dakkapel de oplossing. Bovendien kun je nu met trots deze ruimte laten zien, want waar het eerst een zooitje was met hier en daar spullen in de hoeken, heb je nu een daadwerkelijke kamer die je aan familie of vrienden kan tentoonstellen. Je kunt ook je eigen mini-kunstgalerij erin plaatsen! Er zijn allerlei ideeën om het te benutten, nadelen zijn er niet. Ze zijn namelijk ook nog makkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Bovendien hoeft niet alleen je zolderkamer een dakkapel te worden, alle kamers van je huis kunnen deze transformatie met een mooie dakkapel meemaken: de slaapkamer, kinderkamer, of badkamer bijvoorbeeld. De opties zijn eindeloos.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén