Algemenemarkt.nl

Bind talent met de online werkplek

Bij de online werkplek staat je software en bestanden niet op je computer zelf, maar op een externe plek in een datacentrum. Die biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is dat je medewerkers plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. In een periode waarin het nieuwe werken een steeds grotere voet aan de grond krijgt is dat behoorlijk belangrijk. En is het daarmee dus een goed middel om talent aan je organisatie te binden. Deze talenten vinden het namelijk belangrijk dat ze flexibel en met veel eigen verantwoordelijkheid hun werk kunnen doen. Met de online werkplek hebben ze het technische middel in handen om dat te kunnen doen. Maar hoe werkt het nu precies? Lees er snel meer over.

Hoe werkt de online werkplek?

Zoals hierboven al aangeven houdt de online werkplek in dat de bestanden en de software niet op de eigen PC staan, maar op een externe plek in een datacentrum. Via internet verkrijg je toegang tot je bestanden en software. Kortom tot je online werkplek. Dus als je internet hebt dan kan je bij je werkplek komen en je werk dus uitvoeren. Je kunt dit goed laten regelen door een betrouwbare IT partner. Zij beheren ook de licenties voor de software en zorgen dat alles veilig is opgeslagen in het datacentrum. Dit zorgt er dus tevens voor dat je organisatie flexibeler is en je deze IT kennis niet zelf meer in huis hoeft te hebben. Je ziet daarom dat steeds meer bedrijven voor een oplossing als deze kiezen. Buiten dat je medewerkers flexibeler hun werk kunnen doen, richt je je bedrijf ook flexibeler in. Hierdoor kun je gemakkelijker je gewenste groeistappen realiseren. En in een tijd van economische groei is dat best wel belangrijk.

Waar moet ik op letten als ik tijds- en plaatsonafhankelijk werk met de online werkplek?

De online werkplek neemt wat risico’s met zich mee doordat je medewerkers overal kunnen werken als er internet is. De risico’s zijn groter als je veel met privacygevoelige informatie werkt. We kennen allemaal nog wel het voorbeeld van een bankmedewerker die zijn USB stick kwijtraakte met allerlei informatie van bankklanten erop. Als je medewerkers aan de slag gaan met de online werkplek is het verstandig een goed beleid te hebben hoe zij om dienen te gaan met privacygevoelige informatie en dit ook duidelijk uit te dragen. Zo wordt helder welke kaders er zijn met de online werkplek maar voelen ze wel de ruimte om zich daarbinnen vrij te bewegen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén