Algemenemarkt.nl

De kleurrijke soepele Hamandoek

In de zomer zie je ze steeds vaker voorbij komen. De kleurrijke hamamdoek. De hamamdoek dankt zijn naam aan de oorsprong van deze doek. De oorsprong ligt namelijk in Turkije. Hier werd deze fijngeweven doek veel gebruikt in de Turkse badhuizen. Andere naam voor turks badhuis is Hamam en zodoende is dus duidelijk waar de naam vandaan komt. De doeken zijn populair door de fijne dunnere stof en de vele kleuren die vaak gebruikt worden. De hamamdoek is in vele kleuren te verkrijgen en met mooie patronen. De hoogste tijd om wat meer te vertellen over deze populaire doek en wellicht zien we je aankomende zomer met deze doek op het strand. Lees snel verder.

De voordelen van de Hamamdoek

De hamamdoek kent een aantal voordelen ten opzichte van de normale handdoek. Als eerste is de Hamamdoek geweven van fijner katoen. Hierdoor is de doek dunner dan de normale handdoek. Voordeel daarvan is dat de doek veel dunner is en dus kleiner op te vouwen is. Ideaal dus om mee te nemen naar je tropische vakantieoord, past makkelijk in je koffer. Daarnaast is de doek wat fijner om te dragen en om af te drogen doordat het wat meer soepelere dunne stof heeft. Ondanks dat de stof dun is neemt het katoen wel veel vocht op. Het is dus zeker net zo geschikt om af te drogen als de reguliere handdoek. Doordat er fijner katoen wordt gebruikt is het ook mogelijk om meer gedetailleerde patronen te verwerken in de hamamdoek. Deze doek staat ook bekend om zijn kleurrijke patronen. Bij uitstek dus geschikt om lekker hip mee rond te lopen op de populaire stranden in Nederland maar ook in het buitenland.

De hamamdoek voor baby’s

Je ziet ook veel dat de hamamdoek gebruikt wordt bij baby’s. Ook dit komt doordat de stof vele malen fijner is dan de reguliere handdoek. Hierdoor is deze doek veel meer geschikt om de nog tere babyhuid mee af te drogen. De samenstelling lijkt ook veel op de bekende hydrofiel doel. Die ook veel gebruikt wordt om baby’s mee af te drogen. Voordeel van de hamamdoek is dat deze groter is en jeĀ  je baby er lekker helemaal mee in kunt wikkelen. Daarom zie je ook dat deze doek veel gebruikt wordt om als kraamcadeau te geven. Dus ben je op zoek naar een origineel kraamcadeau dan is dit zeker een optie. Veel succes verder met het uitzoeken van je doek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén