Algemenemarkt.nl

Een goede fundering met een betonpoer

Ben je een bouwwerk aan het plaatsen in de tuin, dan heb je waarschijnlijk aan fundering gedacht. Een tuinhuisje, klimrek, hek of veranda zal langer meegaan als deze niet vroegtijdig kan wegzakken. Daarnaast is het natuurlijk voor de veiligheid van de gebruikers van belang dat het object stevig aan de grond bevestigd is. Gelukkig hoef je dan niet zelf in de weer met beton om een fundering te maken. Betonpoeren prefab kan je dan direct een oplossing bieden.

Wat is een betonpoer?

Stel je bent een hek aan het plaatsen en dit doe je met een rij palen met daartussen een schot. Het is dan erg belangrijk dat deze palen niet kunnen bewegen en dat deze het tussenstuk goed kunnen dragen, ook als het stormt. Betonpoeren zijn blokken beton met een bepaalde vorm en bevestigingsmethode. Deze graaf je in de grond en je paal bevestig je aan de bovenkant. Zo zit deze goed vast in de grond. Hetzelfde kun je doen met een schommel. Wat betreft bouwwerken kunnen betonpoeren het gewicht verdelen, zodat ze niet een te grote druk uitoefenen op de ondergrond. Betonpoeren besparen je het mengen en storten van beton en geven je een kant-en-klare fundering voor een relatief lage prijs.

De juiste betonpoer voor jouw project

Betonpoeren zijn dus ideaal voor het verankeren en funderen van jouw bouwobject, alleen is het wel belangrijk dat je de juiste poer kiest. Dit kan lastig zijn, vooral als je nog nooit eerder met betonpoeren hebt gewerkt. Voor zwaardere objecten zijn grotere poeren nodig, anders kunnen deze het gewicht nog niet naar behoren verdelen. De vorm van de poer is van belang en ook de bevestigingsmethode indien je die nodig hebt. Het is dus altijd verstandig een specialist raad te plegen, zodat je zeker weet dat jij de juiste poer kiest voor jouw project.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén