Algemenemarkt.nl

Zaken doen gaat beter in goede kleding

Als je zaken gaat doen dan moet je op een paar dingen letten. Op je kleding bijvoorbeeld. Want wat je draagt, dat straal je uit. Daarom ga je, als vrouw, over het algemeen geen zaken doen of solliciteren in een heel kort rokje of in netkousen. Dan kun je beter een keuze maken uit een collectie mooie damesblouses en die combineren met een goed zittende broek of een mooie rok. Zeker wanneer het een representatieve functie betreft, is het zaak om ervoor te zorgen dat mensen iets van je willen aannemen of kopen. Aan de telefoon maakt dat niet zoveel uit, maar “in het echt” zeker wel.
Damesblouses

Waar let je nog mee op?

Natuurlijk is het volkomen afhankelijk van de functie waarin je werkt of waarop je solliciteert. Als jij gaat solliciteren bij een tattooshop, dan is het zaak je eigen tattoos zo goed mogelijk te tonen. Ga je solliciteren in de zorg, dan wil je je tattoos juist weer niet perse showen. Maar over het algemeen is het vooral heel erg belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Dat je niet al kauwgom-kauwend binnen loopt en dat je lekker ruikt. Dingen die eigenlijk heel normaal zijn, maar waar je af te toe weer eens extra op moet gaan letten.

Je bent binnen. Wat doe je dan?

Dan begin je met het geven van een goede handdruk waarbij je je voorstelt. Kijk degene aan wie je je voorstelt ook goed aan. Niet staren, dat is weer het andere uiterste. Wanneer je uitgenodigd wordt om te gaan zitten, doe dat dan vooral. Spiegel je qua houding aan degene met wie je het gesprek gaat voeren. Maar ga vooral NOOIT met je armen over elkaar zitten. Dat geeft een gesloten, negatieve houding. Om dat te voorkomen, kun je handgebaren gebruiken om je gesprek te sturen. Zorg er echter wel voor dat het natuurlijk overkomt.

De rest van het gesprek volgt vanzelf

Nou ja, vanzelf… Als jij wat wilt verkopen dan zul je het voortouw moeten nemen tijdens het gesprek. Je wilt je gesprekspartner immers overtuigen van de noodzaak van jouw product. Ben je op sollicitatiegesprek, neem dan een wat meer afwachtende houding aan. Zorg er wel voor dat je je van te voren goed hebt ingelezen in het bedrijf. Dat zal er voor zorgen dat je goede, gerichte vragen kunt stellen. Kijk tijdens het sollicitatiegesprek ook goed om je heen, hoe voelt de sfeer?

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén