Algemenemarkt.nl

Boottrailers in alle soorten en maten

Het is handig om over een boottrailer te beschikken als je een boot hebt. Op die manier kun je je boot eenvoudig over de weg vervoeren naar een andere plek. Je kunt je boot met een boottrailer gemakkelijk ergens anders te water laten gaan of je boot naar een opslagplaats brengen. Je kunt natuurlijk een boottrailer huren wanneer je hem denkt nodig te hebben. Maar vaak is het aanschaffen van een boottrailer op langer termijn veel voordeliger. Er zijn veel verschillende boottrailers beschikbaar in allerlei soorten en maten. Daarnaast zijn er ook een aantal belangrijke factoren waar je als consument op moet letten bij het aanschaffen van een boottrailer. Hieronder zal ik je wegwijs proberen te maken op het gebied van boottrailers.

Waarop moet je letten bij boottrailers?

Over het algemeen is de basis van iedere boottrailer hetzelfde. De basis bestaat namelijk uit een stalen frame, een paar rubberen banden en een boegsteun. Verder verschillen de boottrailers vooral in grootte, in omvang en in opties. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat je boot precies past op het stalen frame van de trailer. Hierbij is het een goed idee om je te laten voorzien van professioneel advies op maat. Op die manier weet je zeker dat je voor een trailer kiest met de juiste afmetingen. Daarnaast kun je de verschillende boottrailers vergelijken op merk, prijs en kwaliteit. Het ligt er maar net aan wat jij belangrijk vindt en meer waarde aan hecht. Dat verschilt natuurlijk per persoon. Mijn voorkeur ging vooral uit naar kwaliteit.

De boottrailers van i-Trailer

Ik ben na mijn zoektocht naar boottrailers uitgekomen bij de i-Trailer van TTH Watersport. Ik stond er versteld van hoe makkelijk ik mijn boot kon traileren. TTH Watersport beschikt over een gepatenteerd systeem dat een aantal dingen heeft vereenvoudigd. De i-Trailer staat voor een intelligente trailer. Je hoeft met de i-Trailer niet meer zelf je boot te centreren en de afstand van de rollen af te stemmen. Dat gebeurt nu automatisch! Zowel de rollen van de kiel als de rollen van de kim zijn vervangen door rubberen wielen. Doordat de wielen met
elkaar communiceren zal je boot door de trailer te allen tijde worden gedragen.

Vrijheid en veiligheid

Boottrailers zorgen voor meer vrijheid en veiligheid. Met een boottrailer kun je eenvoudig je boot te water laten gaan in allerlei verschillende meren en plassen. Daarbij is het van groot belang om je boot veilig te vervoeren. De boot moet precies passen op het stalen frame en goed vastzitten aan de trailer. Dat biedt zowel voor jou als voor andere weggebruikers het meeste veiligheid. En daarmee is de kans op een ongeluk bij het vervoeren van je boot minimaal.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén