Algemenemarkt.nl

3 tips voor een heerlijk en veilig ritje op de motorfiets

Je bent eigenlijk nooit klaar met leren motorrijden. Dat roze pasje zegt niet veel over je vaardigheden. Pas wanneer je je rijbewijs in het bezit hebt kan het leren motorrijden echt beginnen. Dit is het moment waarop je rijervaring gaat opdoen. Het is bovenal belangrijk om tijdens het motorrijden zo ontspannen mogelijk op je favoriete vervoersmiddel te zitten. Als je ontspannen rijdt, zul je veel beter in staat om goede keuzes te maken en verhoog je de veiligheid op de weg. Ben jij op zoek naar manieren om zo veilig en fijn mogelijk op de door jou samengestelde caferacer van caferacerwebshop.com te rijden? Maak dan gebruik van de volgende 3 handige tips.

 

1. Houd voldoende afstand, ook in een groep

 

De meeste motorrijders houden wel voldoende afstand. Zeker van automobilisten. Toch vergeten ze dit ook vaak van andere motorrijders te doen. En daar ligt het gevaar. Zeker wanneer men in een grote groep rijdt. Daarom: blijf cool, hou je afstand en probeer vooral niet te gaan plakken op de mensen die voor je rijden. Dit is met de auto al levensgevaarlijk, maar met de motor nog des te meer. Voor je het weet blokkeren de remmen of ben je simpelweg te laat en is het asfalt het laatste wat je ziet. Wees dus zuinig met het indrukken van de Gashendels bij Caferacerwebshop.com/nl en neem je tijd.

 

2. Zorg ervoor dat je gezien wordt

 

Het grootste gevaar als motorrijder zijn de andere weggebruikers. Het silhouet van een motorrijder is relatief klein. Zeker ten opzichte van andere weggebruikers. Hierdoor komt het regelmatig voor dat deze over het hoofd wordt gezien bij automobilisten. En wanneer zij jou niet in de gaten hebben, kunnen zelfs de knipperlichten van www.caferacerwebshop.com niets meer betekenen. Zorg er daarom voor dat je altijd gezien wordt. Dit doe je door uit de dode hoek van automobilisten te blijven, opvallende kleding te dragen en geen onverwachte manoeuvres te maken.

 

Maak je gebruik van een db killer van Caferacerwebshop? Hou er dan rekening mee dat je hierdoor relatief geruisloos voorbij kunt rijden. Aan het typische geluid van jouw motor kunnen andere weggebruikers je dus niet horen aan komen. Bij het gebruik van een db killer is het daarom extra belangrijk om zelf goed op te vallen. Trek bijvoorbeeld de aandacht door opvallend rijgedrag te vertonen. Denk aan zigzaggen achter een automobilist. Zo weet je zeker dat jouw motor niet onopgemerkt blijft.

 

3. Anticipeer op gladheid

 

Op de motor ben je veel kwetsbaarder dan in de auto. Met een tweewieler ga je simpelweg veel sneller onderuit. Daarom is het belangrijk om de weg continu te scannen op gevaar. En hierbij moet je niet alleen denken aan gladheid door een bevroren wegoppervlakte. Ook regen en blaadjes op de weg kunnen voor plaatselijke gladheid zorgen. Scan de weg en anticipeer op mogelijke gevaren. Indien nodig kun je zo tijdig gas terugnemen.

 

Let op: ga nooit vol op de remmen bij gladheid. De kans is dan groot dat je op het asfalt terecht komt. Rij bij regen of gladheid niet over wegmarkeringen en houd je snelheid constant en laag. Ook putdeksels kunnen de gladheid op de weg versterken. Blijf vooruit kijken, zodat je tijdig kunt optreden indien er mogelijk gevaarlijke situaties ontstaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén