Algemenemarkt.nl

Een goede zeiljas voor comfortabel watersporten

Zeilen is een echt nederlandse sport. Doordat we over veel water beschikken is in nederland het zeilen een populaire bezigheid geworden. Bij lekker zeilen hoort ook goede kleding. Een zeiljas is daar weer een belangrijk onderdeel van. Een zeiljas wordt meestal gedragen op een jacht. In een eenmansklasse is het niet echt comfortabel om te dragen. De zeiljas is weer in veel varianten te verkrijgen. Meestal ook met veel vrolijke kleuren waardoor deze jas ook nog eens best hip is om te dragen. Hoogste tijd om wat meer te vertellen over deze jas in dit blog. Veel leesplezier.

Wat voor zeiljas heb ik nodig?

Over het algemeen zul je een zeiljas kopen om mee op een jacht te gaan zeilen. De vraag is ook even of je alleen een jas nodig hebt of dat je ook een zeilbroek nodig hebt. Vaak is de broek met zeiljas in een combinatie te verkijgen. Als je gaat zeilen met wat meer extreme omstandigheden is een broek erbij geen overbodige luxe. Deze broek heeft ook wat slijtvaste stukken op onder andere de knieën. Zodoende gaat de broek lekker lang mee als je actief op je jacht aan het zeilen bent. De ontwikkeling is afgelopen jaren best snel gegaan. Een belangrijke stap is de ademende zeiljas. Een jas moet natuurlijk waterdicht zijn. Nadeel daarvan is dat je snel gaat zweten omdat de stof ook geen lucht doorlaat. Tegenwoordig is er materiaal ontwikkeld dat zowel waterdicht is als ademend. Ook bij hardloopkleding zie je dit fenomeen veel terugkomen. Één van de bekendste systemen hierin is gore tex. Verschillende merken passen dit systeem toe in hun kleding. Niet alleen in de zeiljas maar ook in andere materialen komt dit terug. De merken Musto en Henry Lloyd hebben kledinglijnen met Gore tex erin verwerkt.

Welke merken zeiljassen zijn er?

Er zijn uiteraard veel merken die een zeiljas in hun assortiment hebben. Toch zijn er een aantal bekendere merken. Denk hierbij aan Magic Marine. Een merk die een duidelijke focus op de zeilsport heeft. Ze sponsoren en werken veel met professionele zeilers samen. Hierdoor hebben ze veel aan innovatie gedaan en een voorsprong opgebouwd op hun concurrenten. O’neill is een ander bekend merk. Zeker in de jaren 80 was dit merk heel populair. Nu zijn ze wat minder actief in de zeilsport. In de surfsport daarintegen hebben ze nog steeds een grote naam en zijn ze populair. UIteraard hebben ze ook nog steeds de zeiljas in het assortiment.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén