Algemenemarkt.nl

Het water op met aluminium boten

Ben je een echte water rat en zoek je naar nieuwe manieren om van zeeën en meren te kunnen genieten? Met aluminium boten kun je bijna overal waar water is komen. Zelfs de kleine vijvers en sloten in de polder zou je kunnen trotseren met een aluminium boot. Aluminium is overigens een stuk lichter en flexibeler dan andere materialen waar boten mee worden gemaakt. En daarbij een stuk duurzamer dan plastic. Er zijn echter behoorlijk veel aluminium boten om uit te kiezen, dus waar moet je beginnen? In dit blogs een aantal tips!

Professioneel en recreatie

Aluminium boten zijn er in allerlei soorten en maten. Nog niet te spreken van alle verschillende merken die er zijn! Belangrijk om te weten wanneer je overweegt om een aluminium boot aan te schaffen is dat je aluminium boten hebt die speciaal ontworpen zijn voor professionals. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de marine en de kustwacht. Maar ook de brandweer gebruikt vaak professionele aluminium boten. Voor particulieren zijn aluminium boten ook een geweldige aankoop wanneer je gewoon heerlijk een weekendje wil varen. Of wanneer je gepensioneerd bent en elke dag een paar zeemijl af wil leggen! Een stoere boot is dan zeker geen slecht idee.

Verschillende merken

Er zijn erg veel merken die aluminium boten aanbieden en vaak zelf maken. Een vooraanstaand merk is Alu Peak. De boten van Alu Peak hebben een onwijs stoer industrieel design en zijn ze – ondanks dat ze even groot zijn als de gemiddelde sloep – zeer zeewaardig. De boten van Alu Peak hebben overigens dezelfde kracht als een speedboat. Dus wanneer je voor een aluminium boot van Alu Peak kiest, dan weet je dat je als een speer over het wat kunt gaan (mits je dat wil natuurlijk).

Levertijd aluminium boten

Een goede boot moet natuurlijk van hoge kwaliteit zijn. Ofwel: niet zomaar beschadigingen oplopen wanneer je de boot aanmeert of iets dergelijks. En natuurlijk moet de boot er goed uitzien. De designs van de boten van Alu Peak creëren ze volledig zelf. Het mooie als je een boot van dit merk bestelt, dan wordt deze vaak speciaal voor je gebouwd. Je moet er dus wel even op wachten! Dit is echter veel minder lang dan je waarschijnlijk zou denken. Gemiddeld duurt het maken van een boot van sloepformaat ongeveer zes tot acht maanden. Maar de bouwers van Alu Peak kunnen hun aluminium boten al binnen drie maanden leveren! Dat scheelt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén