Algemenemarkt.nl

Muziek les

Zoek je iets waarmee je buiten werk en schooltijd om je tijd kunt vervullen? Dan is het misschien leuk om aan muzieklessen te beginnen.

Eerst ga ik kort wat vertellen over wat muzieklessen er te volgen zijn. Een van de populairste muzieklessen die er word gegeven is pianoles. Een piano is een slag, toets en snaar instrument. De toetsen zijn wit en zwart. Een piano kan prima gebruikt worden als enigste instrument. Er komt prachtig maar ook veel geluid van af. Vaak je dat mensen die piano bespelen er ook bij zingen. Er zijn veel grote artiesten die dit doen. Bijvoorbeeld John legend en Alicia Keys. Men raad het aan om op jonge leeftijd al te beginnen met lessen, omdat het lezen van de noten erg moeilijk kan zijn. Het heeft soms zelf jaren training nodig, dus als je op een jongen leeftijd hiermee begint is het beter.

Elektrisch geluid

Behalve piano zijn er genoegt andere instrumenten die worden bespeeld tijdens zang. Denk bijvoorbeeld aan een gitaar. Een gitaar word vaak als een akoestiek instrument gebruikt. Het leren van de gitaarakkoorden kan erg moeilijk zijn. Maar toch is het met een gitaar makkelijker om een deuntje te bespelen dan met een piano. De akkoorden/noten zitten ook heel anders in elkaar.

Beide de gitaar en piano komen elektrisch terug. Dit creëert natuurlijk een heel ander geluid. Piano is een meer klassiek instrument. Maar doordat er ook een elektrisch variant bestaat kan er een wat moderne geluid ontstaan. Bij het liedje fireflies van ‘’ owl city’’ zie je in de videoclip dat er een elektrische orgel word bespeelt. Dit geeft het liedje meer een elektrisch deuntje.

Ga op ontdekking uit!

Net zoals een piano word een gitaar ook elektrisch bespeeld. Dit zie je vaak terug komen in band zoals Queen en The Beatles in combinatie met een drumstel. Drumstellen zijn ook erg populair en makkelijk ( vind ik) te bespelen. Met een drumstel is een gevoel voor ritme extra belangrijk. Heb je dat niet, dan valt dit instrument niet te bespelen door jou. Je gebruikt bij een drumstel namelijk niet alleen je handen, maar ook je voeten. Een drumstel bestaat uit meerdere onderdelen die elk een ander geluid afgeven.

Dit is slecht 2 % van alle instrumenten die er bestaan. Er zijn zoveel instrumenten waarvan je soms het geluid niet eens herkent. Dus ga op ontdekking uit en vind een instrument waarvan jij vind dat die bij je past!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén