Algemenemarkt.nl

Hoe werken bookmakers?

Bookmakers, je bent er ongetwijfeld bekend mee. Dit zijn de gokaanbieders die ervoor zorgen dat jij geld kunt inzetten op de uitkomst van een sportevenement. Ben je op zoek naar een nieuwe aanbieder, dan heb je direct keuze uit tientallen grote en kleinere platformen. Veel van deze ‘bookies’ lijken onafhankelijk te werken, maar zijn onderdeel van een overkoepelende bookmaker. Dit zijn doorgaans de grote partijen uit Scandinavië of Engeland. Het aantal gokaanbieders groeit nog altijd, en daarmee ook de keuzemogelijkheden voor jou als speler. Hoe komt dat, oftewel hoe werkt een bookmaker om rendabel te zijn?

Het huis wint altijd, ook voor bookmakers

Voor een gokaanbieder is dezelfde spreuk van toepassing als die van het casino: het huis wint altijd. Aan het eind van de dag blijven zij winnen van jou als speler. Of wellicht niet van jou persoonlijk, maar wel van de combinatie van alle spelers die geld op sportevenementen en weddenschappen hebben ingezet. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk, want een bookmaker weet van tevoren ook niet hoe een wedstrijd in, pak ‘m beet voetbal, gaat verlopen. Dit is ingecalculeerd in de quoteringen van een individuele weddenschap. Deze worden op zo’n manier samengesteld, dat in het grotere plaatje de kans op verlies voor een bookmaker dermate laag is, dat zij eigenlijk altijd winst maken. Dit is ongeacht van de inzetten van de vele duizenden spelers die zich wagen aan een weddenschap.

Profiteren van bonussen

De werkwijze van een gokaanbieder is zelfs zo effectief, dat ze hun spelers doorlopend een interessante bonus kunnen geven. Voorbeelden zijn de welkomstbonus voor nieuwe spelers, of de no-deposit bonus voor bestaande spelers. Echter, en dit valt ook binnen de werkwijze van bookmakers, zijn bonussen vaak gebonden aan voorwaarden. In de voorwaarden vind je de meest relevante informatie over bonussen bij bookmakers. Informeer jezelf goed, alvorens je gebruikmaakt van de bonus. 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén