Algemenemarkt.nl

Een echte klusser heeft een cirkelzaag in huis

Doe- het- zelven. We hebben allemaal wel eens een poging ondernomen. Maar er zijn er maar weinig die er echt kaas van hebben gegeten. Als doe-het-zelver is gereedschap je belangrijkste instrument. En goed gereedschap is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de juiste spullen in huis hebt. Naast een standaardpakket zoals een hamer, tangen etc. Is een cirkelzaag een essentieel gereedschap die je niet kan missen. Zo kan je rekenen op een geslaagd klus avontuur.

Wat is een cirkelzaag?

Ik zal heel eerlijk zijn: Als je je dit nog moet afvragen denk ik dat je het klussen beter achterwege kunt laten. Ben je toch echt gemotiveerd en eigenwijs? Cirkelzagen worden ook wel radiaalzagen genoemd. Deze zagen bevatten een zaagblad in de vorm van een cirkel. Deze cirkel is van staal en getand aan de buitenkant. De tanden van het schaafblad of zaagschijf kunnen verschillende vormen hebben van grof tot fijn. De getande schijf wordt door middel van een motor aangedreven tot een zeer hoog toerental. Er zijn verschillende soorten cirkelzagen ontworpen en ontwikkelt in de afgelopen jaren.

Een cirkelzaag kan in een zaagtafel worden gemonteerd. Over de zaagtafel wordt het te zagen materiaal aangevoerd totdat dit de cirkelzaag bereikt. Meestal bevat een zaagtafel een balk of lat waarlangs men de te zagen materialen kan leiden. Een tafelcirkelzaag is ingebouwd in een zaagtafel evenals de elektromotor. Omdat deze zaag is ingebouwd en niet met de hand moet worden vastgehouden kan de cirkelzaag in een zaagtafel zwaarder worden uitgevoerd. Er kunnen op een zaagtafel over het algemeen dikkere materialen worden doorgezaagd dan met een draagbare handcirkelzaag.

Soorten cirkelzagen

Je hebt dus een elektrische cirkelzaag, maar er bestaat ook een hand cirkelzaag. Deze cirkelzagen zijn draagbaar en veel minder zwaar dan de tafelcirkelzaag. Dit zorgt er voor dat met een handcirkelzaag ook veel minder dik materiaal gezaagd kan worden. Je moet van te voren goed kijken welk materiaal je wilt zagen om te bepalen of je met een hand of tafel cirkelzaag gaat werken.

Zo, nu heb je alle basisinformatie die je nodig hebt. Nu nog overgaan tot het aanschaffen van een goede cirkelzaag. Ik zal je alvast 1 tip geven: Goedkoop is duurkoop. Het is beter om wat meer geld uit te geven aan een goed stuk gereedschap waar je 10 jaar mee kunt doen, dan een goedkoop ding, die na een jaar al versleten is. Zo kom je goed beslagen ten ijs. Denk bijvoorbeeld aan goede merken als een Makita cirkelzaag of een Bosch cirkelzaag.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Algemenemarkt.nl

Thema door Anders Norén